Möte 19 maj

Bynet medverkar vid mötet och säger att vi kan gå ända till en grovprojektering och räkna på hur lång grävning/plöjning beroende på antalet medlemmar/kunder vi blir innan ByNet debiterar föreningen. Vidare informerade Bynet om läget ang. pengar till landsbygden och fibernät. Ansökan till länstyrelsen för detta ska vara inne till den 1e sep 2014, därefter kommer länstyrelsen den 1 maj 2015 informera vilka föreningar som kommer att få bidrag.

Det beslutas att Bynet ska undersöka samarbetsmöjligheter med kommunikationsoperatörer, Skanova, IP-Only etc. om det finns intresse av att gå in som operatör från början och då även kunna bidra med en viss del av kostnaden.

Vidare beslutas att ett Bankkonto ska öppnas så att medlemsavgifter kan börja tas in.

Om du ännu inte fyllt i formuläret under ”Intresserad” är det bra att göra så så snart som möjligt. Hjälp oss gärna sprida ordet till grannar, släck och vänner. Då vi nu börjar jobba med ansökningen till länstyrelsen behöver vi veta exakt antal hus/hushåll som är intresserade av att dra in fiber – fastighetsbeteckningar, adress- och kontaktuppgifter. För att vi ska få en korrekt bild som möjligt är det viktigt att ni som har eller står som kontaktperson för flera fastigheter skriver in era uppgifter en gång för varje fastighet där inkoppling önskas.